BURČÁK A ZDRAVÍ
24.9.2025
Pití burčáků je velmi prospěšné..
-kvasíme přírodní šťávu z hroznů révy vinné bez umělého doslazování
-přirozený a vysoký obsah vitamínu C,vitamínů skupiny B,minerálů a dalších příznivě působících látek
-kvasinka rodu Sacharomycces,blahodárně působící na trávící ústrojí a zažívání-dokonalé k pročištění organismu
-nízký a nezatěžující obsah alkoholu
Někdy se můžeme setkat s názory,že se k burčáku nečichá...
To by bylo škoda...
Kvašení je senzoricky nejzajímavější období zrození vína a způsobuje neustálé aromatické změny..
Jestliže je možné odrůdové porovnávání,jedná se nádherný zážitek.
Burčák dle stadia prokvašení
sladký převažuje cukr nad alkoholem
-naše prodejní verze
ve varu - cukr a alkohol v rovnováze
po zlomení(řezák) - převažuje alkohol a vystupují kyseliny
mydliňák - cukr zaniká a více kyselin
mladé víno - téměř čisté víno