VÁNOČNÍ KARTONY 2025
3.12.2025Jak už je v tomto čase zvykem,máme pro Vás připravené oblíbené
VÁNOČNÍ KARTONY s výběrovými víny.
Věříme,že vás potěšíme a vyberete si.
Letošní nabídku naleznete ZDE.
Přejeme klidný advent.
Jak už je v tomto čase zvykem,máme pro Vás připravené oblíbené
VÁNOČNÍ KARTONY s výběrovými víny.
Věříme,že vás potěšíme a vyberete si.
Letošní nabídku naleznete ZDE.
Přejeme klidný advent.

Děkujeme všem za společnost při sobotní degustaci.
Super vína,výklad,hudební doprovod i váš zpěv
Ojednávky za velkoobchodní ceny můžete provádět ZDE.
CUVÉE BÍLÉ 2025 suché
(Müller Thurgau + Muškát moravský)
cukernatost při sběru 20.9°
kyselin 5.5 g/l
zbytkový cukr 5 g/l
alkohol 11.5 %
Zde naleznete vše co má splňovat mladé víno.
Svěžest, lehkost, ovocitost, líbivou aromatiku a neustálé nutkání si opět dolít pohárek
Sweetie můžete objevit také pod názvem oroblanco,pomelito či jaffa sweetie.
Tak neváhejte a přijďte ochutnat
Jedná se o Citrus grandis Osbeck, sladký citrusový plod bez semen, který se vzhledem velmi podobá pomelu, ale svou chutí připomíná zvláštně sladký grapefruit.

Sweetie se někdy označuje také jako oroblanco grapefruit, jelikož je svou chutí i vzhledem grapefruitu velmi podobné. Oroblanco je citrusovým plodem, který vznikl křížením pomela (Citrus grandis) a bílého grapefruitu (Citrus paradisi), přičemž vzniklo zajímavě sladké, bezsemenné ovoce, které je jemně kyselé a méně hořké než samotný grapefruit. Zajímavé je, že bylo sweetie šlechtěno v Izraeli, která je dnes také jejím největším producentem.
Sweetie bývá v exotických končinách součástí snídaní či osvěžujících salátů. I přes svou sladkost obsahuje přibližně 24- 20 kalorií v jednom plodu. Sladké jsou totiž plody ne díky přebytku cukrů, ale díky nedostatečné kyselosti. Sweetie vás dokonale osvěží a potěší svou příjemně sladkou chutí s příchutí grapefruitů.
Šťáva z oroblanca má vliv především na zdraví kardiovaskulárního systému, jelikož snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Sweetie je také bohaté na vitamíny a minerální látky, působí antioxidačně a podporuje obranyschopnost organismu. Sweetie obsahuje podobné látky jako pomelo, jen v jiném poměru, jedná se samozřejmě o sacharidy, vlákninu, minerální látky (sodík, vápník, hořčík, fosfor),vitamín C, B a E.
Krásné večery se skvělým jídlem a pitím...
Děkujeme všem za atmosféru a malá inspirace pro ty,
co se již nedostali.
Nabídku degustovaných vín naleznete ZDE
.
První pokus o červený burčák v podobě Rulandy modré
nevyšel a během noci máme krásné mladé červenisko
Ještě se ale nevzdáváme a další pokus plánujeme na příští týden.
Držte palce
Na víkend můžete každopádně tankovat bílý i růžový,
tak se budeme těšit.
Tento týden je pro Vás připraven burčák z odrůd.
Zweigeltrebe jako rosé a bílý kupáž RV + VZ.
Červený již brzy - dáme vědět
Na víkend opět dva druhy burčáku.
Zweigeltrebe rosé a Veltlínské zelené.
Kdo nemůže burčák každý den,
tak určitě vyzkoušejte naši novinku ve stáčených vínech
Saphira 2024 suché
cukernatost při sběru 22.4°
kyselin 6.9 g/l
zbytkový cukr 1.4 g/l
alkohol 13.5 %
Opojná aromatika banánů,manga,fíků a papáji,jež přechází i do chutě,kde je podtržena jemnou a osvěžující kyselinkou.
Atraktivní ovocité víno k delšímu pití.
Pití burčáků je velmi prospěšné..
-kvasíme přírodní šťávu z hroznů révy vinné bez umělého doslazování
-přirozený a vysoký obsah vitamínu C,vitamínů skupiny B,minerálů a dalších příznivě působících látek
-kvasinka rodu Sacharomycces,blahodárně působící na trávící ústrojí a zažívání-dokonalé k pročištění organismu
-nízký a nezatěžující obsah alkoholu
Někdy se můžeme setkat s názory,že se k burčáku nečichá...
To by bylo škoda...
Kvašení je senzoricky nejzajímavější období zrození vína a způsobuje neustálé aromatické změny..
Jestliže je možné odrůdové porovnávání,jedná se nádherný zážitek.
Burčák dle stadia prokvašení
sladký převažuje cukr nad alkoholem
-naše prodejní verze
ve varu - cukr a alkohol v rovnováze
po zlomení(řezák) - převažuje alkohol a vystupují kyseliny
mydliňák - cukr zaniká a více kyselin
mladé víno - téměř čisté víno
Na tento víkend se můžete opět potěšit dvěma druhy burčáku.
Muškát moravský a Savilon,který bude k dispozici i příští týden a je to naprostá paráda,která se nám pro Vás povedla vybojovat
Jedná se o moderní Piwi odrůdu a byla vyšlechtěna v roce 2001 ve Velkých Bílovicích.
Savilon
"Rakiš"(Villard blanc x Veltlínské červené rané) a "Merlan"(Merlot x Seibel)
Odrůdová vína svým aroma připomínají vína odrůdy Sauvignon a vynikají plností.
Barva je výrazná, žlutá se zelenými reflexy až citrónově žlutá se zlatou jiskrou.
Vůně extraktivní a široká.
Při nadechnutí vás pohltí květinové vůně, které postupně přechází do ovocných tónů.
Dále jsou poznat medové vůně a velmi slabě i vanilka.
Chuť je dlouhá s překvapivými kyselinkami.
Predikátní vína jsou velmi kvalitní a mají předpoklady k delší archivaci.
Savilon můžete podávat především jako aperitiv a k slavnostním příležitostem.
Žádný pozvolný rozjezd a na víkend hned dva druhy burčáku.
Muškát moravský a Müller Thurgau.
Tak se stavte a schválně,který je lepší...
Pěkný víkend.